Twój doradca: Piotr Stachurski | +48 602 430 090|piotr.stachurski@bmt-packing.pl
Kawa 2017-10-02T23:44:49+00:00

Konfekcjonowanie kawy

W konfekcjonowaniu kawy, tak jak w wypadku większości spożywczych artykułów sypkich kluczowy jest dostęp do wysokiej jakości surowca pakowanego i dostarczanego klientowi.

Na etapie konfekcjonowania pojawiają się różnego typu opakowania, słoiki, pudełka, torebki aluminiowe i z róznych typów materiału ale to zawartość decyduje o sukcesie produktu na rynku. Dlatego w konfekcjonowaniu artykułów takich jak kawa czy herbata najważniejszą rolę odgrywają pracownicy wysyłani bezpośrednio do producentów czyli palarni kawy. Firmy zajmujące się konfekcjonowaniem kawy aby utrzymać się na rynku nieustannie szukają dostępu do jak najwyższej jakości surowca. W procesie konfekcjonowania zamieniają go na produkt, o który dopytują się potem klienci, mniej zważając na samo opakowanie.